Saturday, January 30, 2010

Cum purtam ? Si mai ales ... cand ?

Doresc sa scriu in continuare cateva reguli despre cum ar trebui sa ne imbracam dimineata si la amiaz adica tinuta zilnica de iesit pe strada sau de mers la o cafea cu prietenii.
Tinuta zilnica.
Pentru barbati tinuta zilnica din ce m-am documentat eu ar trebui sa cuprinda un costum, pulover si pantaloni de culori discrete, fara extravagante cromatice, manusi de piele asortate si uneori palarie. La toate acestea merge o incaltaminte neagra sau maro. La un costum bleumarin niciodata nu merge incaltamintea galbena sau maro !!! Continui cu cateva reguli esentiale pentru barbati, niciodata nu se pune o cravata sport ( in carouri ) la un costum de oras sau la o haina petrecuta. Seara se poarta costum gri inchis, albastru inchis si negru la toate acestea se poate alege o camasa alba pentru ca se potriveste cu toate costumele. Pentru femei am gasit ceva ideei scurte pe un site si complectez cu ce mai stiu si eu. In tinuta unei femei trebuie sa domine simplitatea in ceea ce priveste imbracamintea zilnica. Coafura simpla alaturi de o tinuta sport si nu ma refer neaparat la treningul de toate zilele al super cunoscutelor branduri Nike sau Adidas etc. ci la o fusta si un pulover sau bluza si un taior, toate accesorizate cu bijuterii discrete ( niciodata diamante sau strasuri dimineata sau dupa amiaza ), geanta de piele medie sau mare si tocuri joase. Tinuta cotidiana a unei doamne ar trebui sa mai cuprinda si un palton cu o croiala clasica si eventual cu guler de blana, nicidecum mantouri de blana, cat despre incaltaminte e de preferat sa nu poarte tocuri inalte la pantaloni sau pantofi de lac.
Cand vorbim de imbracaminte de bun gust ar trebui sa luam in considerare unele reguli, nu ca ar fi sfinte sau ar fi cuprinse in noul cod penal, dar cand ai o functie sau cand vrei sa fii superior risti sa dai nas in nas cu cineva care ar cunoaste mai mult decat crezi si printr-o fraza ,, Uita-te si la asta ce figuri are si poarta pantofi de piele intoarsa la costum " te face sa te simti cam penibil ... nu ? Dar acum nu ma refer la cei carora nu le pasa de aspectul lor ci la cei care vor sa emane un aer de superioritate ca sa nu spun figuri si escaladeaza cu mult curaj culmile penibilului prin greseli flagrante de imbracaminte si caracter de cea mai joasa speta, combinatia perfecta a cocalarului de azi. Specie care in ultima vreme incepe sa cuprinda nu numai tinerii ci si oamenii de varsta II si III uneori. Sper sa ajute cat de cat postarea de acum.

No comments:

Post a Comment