Saturday, June 11, 2011

Prom

Am reușit să îmi fac timp ca să scriu o micuță postare despre banchetul sfârșitului de an. A fost o experiență destul de interesantă, niciodată nu am participat toți elevii claselor a 12-a la un eveniment sau la o petrecere. S-au legat prietenii la care nu te-ai fi așteptat niciodată, au comunicat oameni care nu ai fi crezut niciodată vă vor avea subiecte comune și cu toate acestea unele persoane au insistat să își păstreze falsitatea și prost gustul cand a venit vorba de educație și bun simț în oricare împrejurare.

Dacă este un blog despre modă, nu îmi rămâne altceva decât să fac o mică incursiune în ținutele persoanelor aflate acolo. Vorbeam cu cea mai bună prietenă a mea că nu credem că am avea cui să îi spunem că ne place cum s-a îmbrăcat, cu toate acestea au fost câteva surprize extraordinar de plăcute. Printre care și fata de mai jos, care o poartă o rochie neagră simplă timp balerină cu pliuri drăguțe pe piept. O alegere perfectă pentru fetele cu care mama natură nu a fost prea darnică.


Una dintre favoritele mele, nu doar pentru că e o persoană importantă pentru mine, ci și pentru că rochia ei a fost una foarte frumoasă, este domnișoara de mai jos. Un corset simplu crem și un cloș până în pământ dintr-un voal imprimat cu flori albastre a fost mai de efect decât orice altceva. Accesoriile la fel de bine alese, un inel de mărime medie auriu cu o piatră albastră și cerceii mici alături de o pereche de pantofi de piele crem și inserții metalice aurii au completat ținuta. Detaliile cum ar fi manichiura, pedichiura, make-up-ul și părul au fost cireașa de pe tort creeând astfel o poveste de neuitat.


Dacă dantela e la modă, mai mult ca oricând, la fel au fost și două colege de ale mele de clasă. O alegere la fel de bună și bine venită la un eveniment în care nu sunt admise ținutele casual sau urbane. Două dintre ținutele foarte fresh și young !


Nu ar fi fost posibil să nu scriu și despre una dintre creațiile mele. Rochia de mai jos face parte din mica mea colecție ,, Dark Feelings ” care am prezentat-o anul trecut în toamnă. O compoziție simplă din voal și mătase neagră, care pe lângă faptul că inspiră senzualitate, mai conferă și un feeling de încredere de sine și eleganță, superioară oricărei culori.


Că tot veni vorba de negru și de surprize plăcute, aceste două componente au apărut și în ținuta colegei de mai jos. Simplitatea, eleganța și bunul gust au fost încă odată la ele acasă când a venit vorba de rochia neagră cu detalii metalice de pe umăr care urmează să o arăt. O tentativă de rochie tip sirenă însă de această dată creeată dintr-o singură bucată de material și fără prea mult volum în partea inferioară. Părul aproape perfect, la fel și machiajul. De ce să dai în ochii privitorilor cu culori stridente? Când poți arăta de 10x mai bine în game cromatice pale.


Încă câteva detalii interesante și apoi trecem mai departe.
Mi-au plăcut foarte mult fundițele maron de pe rochița bej, la fel de mult mi-a plăcut și combinația între o rochiță neagră și ceea ce părea sa fie un cardigan cu aplicații de voal, această ținută arăta foarte minimal și edgy. Lovely !

Ca în orice incursiune de ținute, printre ,, Așa DA ! ” există micuțul și bine punctatul ,, Așa NU !” . Cap de listă și nedetronabilă la ,, Așa NU !” a fost mereu domnișoara de mai jos. Când unii colegi au încercat să fie îmbrăcați cu bun gust și să denote eleganță, ea a încercat să arate extremul penibil. Știu că vara aceasta se poartă blocurile de culoari radiante, însă asta înseamnă minim 3 culori și nu două nuanțe de roșu și un verde. Prima impresie a persoanelor pe care le-am întrebat ce părere au, a fost ,, - Pom de crăciun !”. Totuși, de ce ai alege o rochie care îți scoate pieptul așa tare în evidență ? Când acest lucru se întâmplă, apare și un semn de întrebare asupra inteligenței și maturității deciziilor în privința ținutelor... trebuie totuși să compenseze ceva cu backround-ul cultural, nu ? După o nu prea lungă cugetare, mi-am dat seama că rochița roșie de mai jos cu aplicații verzi, ar putea aparține unei domnișoare care face promoție în Auchan la noul Ketchup Tomi cu pătrunjel verde și nu a unei participante la un banchet de sfărșit de a 12-a. Ar fi prea mult de spus așa că detaliile gen :- plic hand-made, creeat chiar de ea, machiajul, părul și pantofii vă las pe voi să trageți concluziile.


Dacă ea a avut o rochiță simplă și drăguță, el a dat-o în bară. Spun asta din simplul fapt că poartă o cămașă casual care de obicei se poartă la jeansi și nu la papion ( care chiar era frumos ).

Cămașă cu umeri căzuți ? Sau o mărime mai mare ? Nici eu nu știu, însă tipa de lângă se încadrează la rubrica ,, Așa NU !” doar pentru simplul fapt că e prea comun și prea încărcat.
Cam asta am avut de zis.
Angelo S.

3 comments:

  1. loving ur blog really inspiring and awesome pictures :)
    greetings martin&vanessa
    http://derschoeneunddasbiest.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. "Cămașă cu umeri căzuți ? Sau o mărime mai mare ? Nici eu nu știu"
    Hm esti cumva in masura sa critici exact acest detaliu? cand acum ceva vreme toate outfiturile tale erau cateva marimi mai mari? hmm...think again!

    ReplyDelete
  3. Dragă anonim,
    Înainte să laşi vreun comentariu de genul, care ştii că dacă vreau îl aprob, dacă nu, nu. Îţi sugerez cu seriozitate să te semnezi şi mai apoi să înveţi să te exprimi.
    Chiar dacă m-ai urmărit pe parcurs ţi-ai dat şi tu singur seama că ar trebui să fim supuşi evoluţiei, iar cât despre faptul că purtam mărimi mai mari era doar pentru simplul fapt că ori eram în perioada în care nu îmi păsa aşa mult de mine, ori făcea parte dintr-un anumit outfit. Însă mă îndoiesc că ai capacitatea să înţelegi anumite detalii.
    Până data viitoare, numai bine.

    ReplyDelete