Sunday, August 8, 2010

Cronica unei experiente !

Cred ca toata lumea isi asteapta vacanta la mare sau in alte parti, doar sa scape de plictiseala din orasul din care provine. O escapada nu strica nimanui, cu atat mai putin mie. Si eu ma numar printre cei care si-au petrecut cateva zile pe litoralul romanesc, o experienta la limita dintre placut si penibil. Spun acestea fiindca aveam momente cand chiar totul parea dezgustator, iar alte ori cand ma simteam cat de cat bine.
Penibila si ultra cocalareasca statiune Costinesti mi-a stat in gat inca de la coborarea din tren cand localnicii de etnie rroma bombardau turistii cu intrebari gen ,, Cazare baiatu' ? " sau ,, Ai cazare ? " si evident ca nu am scapat nici eu de jenantele situatii. Totusi eu nu inteleg un lucru, exista inca oameni care se urca in tren si merg la mare fara sa aibe cazarea rezervata din timp ? Se pare ca da ...
Situatiile jenante nu au incetat sa apara, dupa ce am reusit sa ne intalnim cu proprietara si sa ajungem la minunata vila asemeni palatului de clestar, am aflat ca baia trebuie sa o impartim 13 persoane. Dragut nu ? La fel de draguta era si coada la dus de 2 - 3 ori pe zi. A fost prima si ultima extravaganta de genul. Prefer baie proprie decat sa nu fiu stresat ca se termina apa calda sau ca cel ce a fost inaintea mea a stat prea mult.
Dupa primele ore petrecute pe plaja mi-am adus aminte de concluzia care am tras-o anul trecut ,, La noi pe litoral nu sunt decat fete extrem de grase si baieti foarte pitici ( scunzi ) " am reusit sa imi zgariu retina cu celulita care statea in valuri pe fesele domnisoarelor machiate pana la refuz si aranjate ca un pom de Craciun acompaniate de cate un fecior in floarea varstei tatuat cu celebra substanta orientala Hena si uns bine cu ulei sa se vada plielea bine coapta la rotisor. Toate aceste fenomene doar cat ti-ai intoarce capul in partea dreapta, sa nu vorbesc de o numaratoare amanuntita si cautare detaliata. Iata si o fotografie din primele zile de pe plaja.
Dupa ce mi-am ridicat moralul vazand atatea burti si fese care stateau sa explodeze de grasime, am ajuns inapoi in camera.
Am realizat ca mintea omului nu e pregatita de ceva nou doar in momentul in care un individ cu vreo 2 - 3 pitipoance tunate la maxim pregatite de zbenguiala jenibila, a inceput sa rada de o pereche de ochelari o camasa si o pereche de pantaloni scurti negrii cu buline albe care intamplator erau pe mine si tot intamplator nu mi se parea nimic anormal ca si o tinuta de seara. Oricine isi poate imagina cum seara de seara apareau aceleasi reactii scarboase din partea mult prea comunilor cocalari si pitipoance de Costinesti.
Mi se pare asa copilaresc sa razi de cineva caruia ii pasa cum arata si il intereseaza felul cum se imbraca, cand tu nici macar nu te uiti in oglinda inainte de a iesi din casa si arunci niste haine pe tine care au fost alese la randul lor probabil de altii pentru tine dintr-un morman de zdrente ingramadite pentru a nu ocupa spatiu.
Fenomenul ciudat care se intampla dupa lasarea intunericului era ca statiunea se umplea pana la refuz de turisti disperati dupa distractie, asemenea unui furnicar dar majoritatea cluburilor si locurilor special amenajate pentru dansat nu erau asa pline pe cat ma asteptam. Oare din ce cauza ? Pentru ca nu toata lumea isi permitea sa cheltuiasca bani pe cateva bauturi ? Hmmm ... DA !
In caz ca imi mai amintesc fragmente din experienta petrecuta in coltul de rai unde rasuna toata ziua Mamasita, am sa le mai scriu.
Later,
Angelo S.

9 comments:

  1. trist, dar adevarat...

    ReplyDelete
  2. asta e frate, litoralul romanesc :P

    ReplyDelete
  3. Asa e ... nu te poti astepta la mai mult. Oricum orienteaza-te spre alte mari sau oceane decat cea de aici.

    ReplyDelete
  4. Da, intr-adevar copilaresc sa razi de cineva doar pentru ca tu nu ai aceleasi gusturi. De multe ori se intampla ca cei ce rad sa nu aiba stil.

    ReplyDelete
  5. de abia venit de pe litoralu' lu' peste prajit: porumbelu' fierbintelu'..masculu feroce cu boxu lui de 6000 de puncte...si miros de shaorma amestecat cu hamsii si gunoi...de la anu nu mai merg pe litoralul romanesc, mi s-a luat.Singurul motiv pentru care vizitam statiunea an de an era localul White Horse ( care din pacate am auzit ca de la anu' se va inchide)so...Cu riscu de a folosi pleonasme: peste tot pe unde mergi numa' burta, roz, prost gust si cocalarime..traim intr-o tara unde fernando de la Caransebes este vedeta. Si cu asta am spus tot..

    P.S : misto articolu..keep up the good work

    ReplyDelete
  6. eu personal as alege o vacanta undeva la munte, e mai curat, nu esti obligat sa auzi deepcentral din fiecare directie, si nu te intorci numai cu nervi acasa :-/ sau ma rog, o plaja straina, nu in minunata noastra tara

    ReplyDelete
  7. :) Thx for commenting. E adevarat Cheptea faza cu muntele, mai bine alegi o destinatie random si mergi cu prietenii si nu risti sa dai peste Gigel Jmecheru' sau Printesa de la doi care se rup in figuri.

    ReplyDelete
  8. U know what Lagerfeld said : "Many people tell me that in too skinny. The interesting thing is that those people are fat..." Concluzia o tragi singur :))

    Kiss :)

    ReplyDelete