Saturday, February 12, 2011

Art exhibition - Szekely Ian

Într-o sală nu prea mare din liceul la care studiez, a avut loc zilele trecute o expoziție de pictură really nice și interesantă. Stăteam și mă gândeam cu o prietenă că există două posibilități, ori micuțul artist are un creier care știe să îl folosească și a construit ceva bine gândit ori au fost doar niște lucrări experimentale expuse doar din plictiseasă și dorință de exprimare/remarcare.
Oricum la prima vedere câteva piese care au fost expuse par destul de cheap și lucrate rapid dar dacă stai și îți pui creierul în funcțiune și încerci să întelegi ce se petrece pe hârtia respectiv pânza expusă descoperi cu ușurință câteva teme și motive care par să fie gândite în amănunt.
Pe lângă o îmbinare de câteva tablouri cu printuri destul de minimal și colaje cu intervenții geometrice a căror personaje își ironizează starea financiară și socială, toate acestea duc spre un pop art evidențiat și printr-o gama cromatică destul de puternică.

Printre lucrari pop art si colaje au fost și câteva lucrări pe pânză, printre care și aceasta de mai jos, un bufon pictat în ulei. Parcă totuși avea puțină legătură cu toate aceste ironizări și mesaje trimise sublim.
O altă problemă care a fost atinsă prin exprimarea artistică de săptămâna trecută a fost libertatea, mai exact libertatea de exprimare, este într-adevăr destul de vag dar cuvintele scrise pe lucrarea de mai jos te pun pe gânduri.
Nu știu exact pentru ce fel de persoane a dedicat cea mai interesantă dintre lucrari care încă o mai gândesc, dar cu siguranță unele detalii au fost probabil făcute dedicație persoanelor care nu au talent la desen sau pictură ( da, încă există elevi sau studenți care sunt admiși la licee sau facultăți fără să aibe vreo legătură cu acest domeniu ) sau copilelor imature și visătoare care își desenează, steluțe, case, valuri, păsări, etc.
Am făcut câteva fotografii detaliilor de care vorbeam...
Mai jos e întreaga lucrare
Deci care variantă o alegeți din cele două care le-am menționat în primele rânduri ?

Hope you enjoied it !
Angelo S.

1 comment:

  1. LOVE THE BLOG & OUTFIT
    CHECK OUT MY BLOG http://styleinappearance.blogspot.com/
    IF YOU LIKE FOLLOW ME & I WILL FOLLOW YOU
    HAVE A NICE DAY :D
    seeya ! ( R.D.B )

    ReplyDelete