Monday, July 12, 2010

Modele ?

Reusesc sa imi aduc aminte de momentul amuzant de la CFW cand am participat ca si blogger la castingul de modele. Secventa este scurta dar face introducerea in ce vreau sa subliniez cu postarea de azi.
Intr-o sala imensa au fost aduse fetele care urmau sa fie alese pentru prezentarile festivalului. Nu retin sigur numarul participantelor dar peste 250 de reprezentate ale sexului frumos au fost prezente din toate colturile tarii, aduse de agentiile de moda mai mult sau mai putin cunoscute. Dupa ce au fost aliniate in ordinea agentiilor din partea carora vin, renumitul critic Alin Galatescu initial a facut o aranjare dupa preferinte, iar mai apoi a inceput o triere in masa, astfel fetele care aveau corp si aspect de modele ( aici ma refer la cele simple cu cloarea parului naturala, fara machiaj, fara tinuta penibil de extravaganta sa atraga atentia asupra anumitor parti ale corpului folosind astfel o diversiune si multe alte detalii care fac diferenta intre un model si o imitatie de model ) erau puse intr-o parte, iar celelalte domnisoare care se recomandau modele erau asezate in alta parte. Punctul culminant a venit cand domnul Galatescu a pronuntat urmatoarea fraza ,, De la fata cu bluza rosie ... Va multumim pentru participare, dar nu putem colabora cu dumneavoastra ". M-am amuzat la culme cand pitipoancele pe tocuri, cu ruj roz pe buzite si tuning pe fata de o grosime asemeni tencuielii si-au schimbat mimica fetei de la un zambet de fetiscana entuziasmata la o moaca de brotac ce sta pe calea ferata si priveste trenul cum se apropie, la auzirea vestii ca ele modelinele sunt respinse si nu prezinta moda la Cluj.
M-a pufnit un ras pe sub nas si le urmaream cu coltul ochiului cum ies din sala cu privirea in pamant, eram atent la fetele care au fost alese... Abea atunci mi-am dat seama ca mai exista si persoane care te aduc cu picioarele la sol si ca frumusetea nu consta intr-un machiaj bine facut sau un brunet bine vopsit si nici sanii pronuntati nu sunt apreciati de toata lumea.
Cu intamplarea aceasta ma gandesc sa deschid o postare despre asa zisele modele si agetiile de la care provin.
Este foarte trist ca multe dintre firmele care se ocupa cu baieti sau fete si cu antrenarea lor pentru prezentarile de moda, aleg doar aspectul corpului de la gat in jos, nemai contand fizionomia fetei, in multe dintre cazuri este chiar dezastruoasa, fara sa fie vreo legatura intre ceea ce se cauta din punct de vedere al expresivitatii si ceea ce se ofera ( mai bine zis baga pe gat ). Sa nu va faca impresia ca aceste fenomene se intampla doar in cazul fetelor si la baieti e aceeasi poveste, fibra musculara sa fie prezenta din plin ... mai departe nu conteaza ca fata nu inspira nimic cu atat mai putin mersul putin cracanat si fortat.
M-am gandit sa postez cateva fotografii, dar nu cred ca are rost sa fac o agentie, doua, trei amuzamentul altora. Asa ca mai bine arat partea plina a paharului, iata in imaginiea ce urmeaza cateva fete carora li se potriveste perfect eticheta de model, ele sunt de la agentia Best Models.
Insa pe langa aceasta agentie mai sunt cateva cunoscute pentru seriozitate si profesionalism, in rest, e plin de agentii ce cauta fete grase si baieti mici de statura. Asa ca ... fetelor cu celulita si baieti pitici sariti pe agentiile de moda ! E timpul vostru !
Stiu ca poate sunt rau, dar e pura realitate ... E mai bine sa descoperi ceea ce iti doresti sa devii decat ceea ce trebuie sa fii.
Later,
Angelo S.

No comments:

Post a Comment