Wednesday, October 6, 2010

Alexander McQueen - spring 2011


Sezonul primăvară-vară 2011 este marcat de venirea designerului Sarah Burton ca si Director Creativ al renumitului brand Alexander McQueen, aceasta fiind prima linie creată integral după ce a prezentat colecţia post mortem a designerului pentru toamnă-iarnă 2010. Sarah a declarat că doreşte să aducă mai multă simplitate şi feminitate în ţinutele McQueen, insă ceea ce a prezentat zilele acestea a fost cu adevărat o schimbare şi mă refer la faptul că noile ţinute emană un aer mult mai soft ca şi până acum.
Sursa de inspiraţie pare să fie natura, elemente care se regăsesc în creaţiile recente şi în ambianţa în care s-a desfăşurat prezentarea şi anume catwalk-ul din scanduri printre care ies fire de iarbă şi muschi verzi. Aerul soft este redat de câteva piese cum ar fi rochia cu imprimeu cu fluturi sau ţinutele albe care nu sunt finisate.
În jocul de imprimeuri şi texturi pe siluete se vede clar că Sarah aduce un omagiu răposatului McQueen care a decedat in luna februarie a acestui an, făcând astfel o trimitere la sezoanele trecute . În ansamblu noua colecţie se dovedeşte a fi un efort mai mult decât adecvat pentru acest omagiu la mostenirea imperiului McQueen.
Cu toate acestea astept să văd mai mult viziunea tânărului designer decât trimiteri la creaţiile din sezoane anterioare.

Angelo S.

No comments:

Post a Comment