Sunday, July 3, 2011

Scăpat-am !





Şi aşa s-a terminat şi liceul şi odată cu el examenul de Bacalaureat, care după părerea mea a fost un rahat uns pe pâine, servit din partea analfabetului nostru ministru, Funeriu. La un mic research în ceea ce-l priveşte pe Funeriu, Wikipedia ne prezintă informaţiile următoare:
În 1988 a fugit din România comunistă de unul singur, în Franţa la vârsta de 17 ani. În liceu a fost olimpic internațional la chimie. În anul 1999 a obținut titlul de doctor în chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg sub coordonarea laureatului Nobel în chimie profesorul Jean Marie Lehn. În anul 2006 a obținut un grant de cercetare oferit de Uniunea Europeană (UE), de 2 milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant, cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finanțare acordată de UE pentru un proiect individual). Tot în 2006, și-a fondat o echipă de cercetare la Universitatea Tehnică din München.
Şi totuşi ce caută un chimist care nu a avut niciodată experienţa unui cadru didactic în fruntea Ministerului Învăţământului ? Din câte am înţeles el a dorit să demonstreze ţării prin acest examen cât de nepregătiţi suntem şi ce nivel scăzut al cunoştinţelor avem. Nu ar fi fost mai bine pentru toţi să scoată în evidenţă ceea ce ştim de fapt şi să ne valorifice cunoştinţele decât să ne pună într-o lumină proastă ? Nu zic că mi-am picat examenul, însă cred că pentru unii ar fi putut fi mai bine.
În sfârşit, am timp să nu fac nimic !
După o perioadă în care am urmărit pe fugite colecţiile pentru bărbaţi care au fost recent prezentate prin lume, acum îmi permit să le analizez mai bine.
Ultima colecţie Dolce&Gabbana a fost dominată de plasele de pescuit, cel puţin asta lăsa impresia ţinutele dominate de găuri pătrate sau împletituri suprapuse texturilor simple. Alte piese vestimentare emanau un aer army, poate şi din cauza gamei cromatice şi a texturilor. Ce am văzut şi mi-a plăcut au mai fost materialele vaporoase peste cele simple şi influenţele minimal care erau destul de puternice asupra costumelor simple negre cu cămăşi albe. O colecţie în care modelele brandului recunoscute pentru masculinitate, au fost transformate într-o tipologie mai adolescentină.


Una dintre liniile preferate ale mele, este, Damir Doma pentru primăvara-vară 2012. Colecţia este intitulată ,, Rooms of light '' care, dacă stau să mă gândesc, chiar creează un univers de aşteptare care este dezvăluit odată cu apariţia modelelor pe catwalk. Damir Doma a declarat că această colecţie a fost influenţată de decăderea opulentă a lui William Klein. Ca şi designer croato-german, eu am observat stilul minimalist care se regăseşte în multe dintre creaţiile nemţilor. Croielile fluide, stratificate au fost combinate cu elastice late toate într-un negru basic, a mai apărut arămiul care din fericire nu a fost atât de strident, combinat cu materiale vaporoase pe o gamă cromatică închisă a emanat feelingul dark cu care Damir Doma şi-a obişnuit privitorii, de când şi-a terminat stagiatura la Raf Simons.


Angelo S.

2 comments:

  1. Ok, got your statement. Dar inainte de a-l critica nu crezi ca e bine sa ne uitam la barna din proprii ochi? Iti pun o simpla intrebare: cat timp ai petrecut pe facebook, mess sau citind cacaturi fashion si cat ai dedicat studiului? Nu un ministru e de vina pentru faptul ca X are alte ca preocupari internetul sau frecatul mentei prin cafenele sau baruri. Respect pentru el, ceilalti de dinainte erau buni ca se faceau ca nu vad cum se copiaza sau cum se strang plicurile cu bani pentru supraveghetori?

    ReplyDelete
  2. Nu înţeleg care e farmecul să laşi comentarii nesemnate. Chiar crezi că la examenul de Bacalaureat de anul acesta nu s-a copiat ? Chiar crezi că nu s-a luat şi s-a dat mită ? Să fim serioşi. Până nu dispare generaţia care s-a cultivat în vremea comunistă, nu avem nici o şansă să fim oneşti.
    Nu cred că prima parte din comentariul tău are vreo legătură cu restul , este absolut irelevant cât timp am petrecut eu ,, citing căcaturi fashion " şi cât am învăţat, este strict problema mea. Îţi înţeleg aluzia la faptul că pierd vremea prin cafenele sau pe internet, dar trebuie să ştii că un ,, check in " apare pe wall, dar asta nu înseamnă că până la următorul am rămas în acelaşi loc.
    Eu sunt mulţumit în mare parte de notele mele pentru că ştiu cât efort am depus.
    În caz că te irită blogul meu sau postările de aici, e simplu ... close.

    ReplyDelete