Monday, May 24, 2010

Christian Dior Resort 2011 Women

Resort 2011 a debutat pe runway'ul din Shanghai, in seara de 15 Mai 2010, cu colectia de croaziera super chic cu influente sixties. In primul rand au stat muzele casei Charlize Theron si Marion Cotillard, ele s-au alaturat presedintelui LVMH Bernard Arnault si circa 500 de invitati. Prezentarea a avut loc intr-un cort gri, construit in apropierea raului Huangpu in districtul istoric, nu foarte departe de locul unde si-a amplasat Chanel cortul pentru prezentarea pre-fall in Decembrie.
Dupa o scurta previzualizare a filmului Lady Blue Shanghai regizat de David Lynch, prezentarea a inceput cu fulgere de lumini si muzica dance mixata, aceasta fiind acompaniata live de Shanghai Sinfonietta.
Prezentarea a cuprins cateva trenduri si le-a facut sa para cat de cat unitare, de la dungi marine pana la tinute boyish si candy colors dresses.


Am selectat cateva fotografii in care apar trendurile de care vorbeam, chiar daca mie cel putin imi face senzatia ca aceasta prezentare a fost o supa, fiecare tinuta in parte e interesanta. Nu stiu sigur daca locul in care a debutat prezentarea are vreo legatura cu tenta chinezeasca din ideea liniei. Dar asa a si ramas de inteles, amestecul dintre piele si dantela sau voal si stofa, toate acestea pe ideea de couture, dar asa a si facut, un haute couture cu influente pret-a-porter.


Vorbind si de candy colors dresses am adaugat si ceva fotografii pt acest trend din prezentarea Dior. Mie cel putin nu imi place nuanta rozului, scarbos de-a dreptul, atat de dulce incat de dor maselele, oare asta face sa fie chic ? Un lucru ce l-am observat la majoritatea tinutelor este ca fiecare are talia accentuata printr-un cordon sau o taietura in zona respectiva care le face sa fie o imbracaminte super feminia si fashion forward cat de cat.


Dungile din aceste tinute nu duc acolo spre zona de sailorish , sa fiu sincer prima impresie care am avut-o cand am vazut trenchul din dreapta cu dungi albe si negre, a fost Lady Gaga. In schimb celelalte doua tinute sunt putin mai chill si nu foarte pretentioase, par accesibile.
Inca odata rochiile candy colors. Arata bine, foarte bine chiar, insa daca stau sa ma gandesc ca au urmat dupa un trench in dungi si o jacheta de piele chiar am impresia ca e supa chinezeasca din Shanghai.

1 comment: