Friday, September 10, 2010

"Prezentare de modă" la Iulius Mall

"Minunatul" eveniment numit "Prezentare de modă" a avut loc în această seară la Iulius Mall din Cluj. Așa cum era de așteptat, au existat și întârzieri, dar totul a fost bine meritat pentru publicul devorator de accesorii și încălțăminte de lux.
La fel de minunată a fost si prezența tinerei pițipoance din București Marina Dina a.k.a. Blonda lui Morar, care a prezentat evenimentul alături de Morar ( Răi da buni ), înafară de simtomele sindromului Tourette și buzitele mereu țuguiate, naturala blondă nu a făcut altceva decât să își plimbe mușchii fesieri, când în stânga, când în dreapta scenei, de unde audiența o putea dezbrăca din priviri. Si când stai să te gândești ca unele închipuiri de genul sunt chiar plătite pentru așa ceva nu-ti rămâne altceva decât să fugi din țara aceasta unde se promoveză prostia și incultura in mod constant. Trecând peste faptul că o însiruire de fete îmbrăcate de la ceva magazin unde hainele stau grămezi fiindcă e reducere, nu poate fi numită colecție, cu atât mai mult aceasta purtând numele brandului, am ajuns și la momentul mult așteptat ...
Ceea ce a prezentat Mihai Albu astăzi la Cluj a fost cu totul și cu totul din altă lume. Spun acestea fiindcă nu mi-a luat mult timp până să îmi dau seama din ce lume aparține colecția și fără să dezvălui secretul, inițial vă propun un exercitiu ,, Caută asemănările " în fotografiile de mai jos.
Sânga - Mihai Albu și dreapta - Louis Vuitton fall 2009
Știu că poate pentru unii e cam complicat, însă pentru cei care înteleg cât de cât nu cred că e greu și pentru toti ceilalti am să explic de la început.
Se pare că ideea de a concepe o pereche de patofi care să nu îi poarte oricine a ajuns si la noi în țară prin intermediul lui Mihai Albu. Toate bune și frumoase, insă principiul de a aduce la noi în țară modele de afară pe care să le stilizezi și să îți pui eticheta pe ele, nu cred că place nimănui. Este vorba despre colectia ,, Structures and megastructures " a renumitului designer român pentru iarna aceasta, iarnă în care se pare că vom aborda indirect propunerea lui Marc Jacobs de la Louis Vuitton pentru sezonul rece de anul trecut și anume Louis Vuitton Fall 2009, designerul a creeat pantofii respectivi cu o anumită tensiune în toc datorită ingustării de la mijlocul lungimii, iar mai apoi ingroșarea lor spre bază, fapt ce l-a făcut și Mihai Albu în colecția recentă, dacă ar fi fost doar atât aș fi apreciat mai mult talentul de a stiliza un item vestimentar, insă nu e totul. Platforma pantofilor si botul sunt identice cu cele marca LV. Trecând peste aceste similitudini când e vorba de încălțăminte, mă opresc acum si la cele ale accesoriilor, care acestea sunt extrem de inspirate din alte colecții, insă tot din acel sezon.
Cuburile cu oglindă ale lui Mihai Albu sunt chiar drăgute, minimaliste și chic, dacă nu ar fi conceput inaintea lui ideea, idiotul de Karl Lagerfeld pentru Chanel, însă în colecția idiotului, apar sub formă de cuburi ce imită gheața, cu un lanț infăsurat cu blăniță și puțin transparente ... Sorry Mihai, dar Karl a fost înainte! Însă nici lanțul de la cub nu e o idee proprie a românului, e de știut că e tipic Chanel și acesta, însă eu am găsit mai rapid o fotografie de la LV fall 2009. Fotografia cu asemănările se poate degusta la masa de mai jos.
Acestea fiind zise cam pe repezite, nu am apucat să menționez că piesele cubice sunt cu totul nefolositoare pentru că nu încap in ele nici mai mult, nici mai puțin de cațiva bănuți și POATE o gumă de mestecat dacă sunt generos. În caz că mai sunt și alte lucruri care s-ar putea îndesa în accesoriul respectiv vă rog să le înșiruiți într-un comment.
P.S. Ficaa și încă doua-trei tipe au de la mine un 10 pt cea mai bună atitudine, nu ca și restul rânjitelor.

Mulțumesc,
Angelo S.

5 comments:

  1. Wow! Mindblowing! Honey, dincolo de cinismul tau care este chiar pe gustul meu, hai sa analizam atent imaginile... nici o legatura intre ele! practic tu consideri un toc conic echivalent cu un toc deconstructivist! sorry, dar chiar ai sarit calul!iar gentile?! geanta cu oglinzi este un item omniprezent in colectiile Mihai Albu de cel putin 3 ani, ti-o spune o cumparatoare inraita de Louboutin, Albu , Vuitton si, any now and then, Alaia, Azzedinne Alaia.
    Asa ca , honey, mai mergi pe la scoala...

    ReplyDelete
  2. Hei ! Chiar să nu vorbim de scoală, că nu știu exact care ai studiat-o tu când vine vorba de limba română. Mulțumesc ... Eu am convingerile mele vis-a-vis de designerii din București și imaginația, lipsă a lor și nu poate citez ,, o cumpărătoare înrăită de Louboutin, Albu, Vuitton" să îmi schimbe părerea. Te provoc să faci o incursiune și în colecția de la Balenciaga cam tot sezonul respectiv și mai apoi să faci exercițiul de care vorbeam în postare.
    Sweety, e una să îți cumperi Vuitton și alta să înțelegi Vuitton ( a.k.a. Imitation of Christ ). Nu vrei cumva să îi iei apărarea Marinei ?

    ReplyDelete
  3. Angelo, eu vad asemanarile de care vorbesti. Iti sustin idee: multi designeri romani nu fac decat sa copieze colectiile marilor case de moda din afara. E trist si pentru multi e dezamagitor; asa ca mai bine neaga acest fapt si, din spirit patriot, ei lauda industria noastra "care-i sublima, dar lipseste cu desavarsire".
    Wake up people! Romania nu are inca un fond de moda bine definit deoarece la noi imitatia este principala muza:))
    Numai simplu fapt si anume ca Botezatu este considerat absolutul, punctul de referinta pentru moda romaneasca, este o dovada cat se poate de clara ca trebuie sa mai urcam niste trepte ca sa ajungem la un nivel de bun simt

    ReplyDelete
  4. Vezi Angelo ? Gabriela a spus exact ceea ce vroiam sa spun si eu, dar bine ca nu am facut'o ca eram mult prea acid si prea tare ma consum cand vad persoane ca Anonim (primul/prima) care habar n'au ce reprezinta si denota o haina :)

    ReplyDelete
  5. Botezaut punctul de referinta?..hmm poate in copy paste..creatiile lui nici macar nu sunt gandite de el ci de studenti de la facultatea de moda pe care ii racoleaza sa ii faca hainele..asa ca Botezatu este la fel ca mai toti designeri care se dau drept cunoscatori de moda cand habar n-au sa puna o idee gandita de ei pe o amarata de foai.

    Angelo n-am ce adauga ai spus tot in lux de amanunt..si iti impartasesc in totalitate vizunile.

    ReplyDelete