Thursday, January 13, 2011

Despre băieții cu bocanci

Chiar dacă aerul începe treptat să se încălzească, eu cel puțin încă mai port bocanci pe parcursul zilei. La fel ar trebui să mai faceți și voi, asta dacă țineti la sănătatea voastră, pentru ca, nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de câte un moment în care apare soarele pe cer. Asta nu înseamnă ca trebuie să aruncăm încălțările de iarnă din picioare și să revenim la veșnicii teniși Converse care apar ca ciupercile după ploaie când se usucă trotuarele.

Sunt cât se poate de conștient că mulți dintre băieți/bărbați nu prea ar purta bocancii din următoarele fotografii. Cum vedem pe strazi, aleg ultra cunoscuții bocanci crem de obicei din mușama mai întărită și rareori din piele cu blană pe interior, combinați o pereche de jeansi slim sau XXL. Acest detaliu depinde de genul muzical pe care îl ascultă persoana în cauză.

La Bottega Veneta vedem niște bocanci super rockish si super cool meanwhile. Înalte până peste glezne, cu fermoar sau șiret aceste ghete nerge de iarnă nu le poți purta decât la o ținută simplă, asta dacă ai respect față de designul lor și dorești să le scoți pe ele in evidență și nu capacitățile tale de a creea o supă fashion.

Deconstructivismul este cât se poate de prezent în designul încălțărilor Lanvin pentru iarna care se apropie de sfarsit. Detaliile care nu se armonizează perfect fac deliciul devoratorilor de fashion. Unele ideei le văd pentru prima oară însă altele sunt reinventate, cum ar fi fermuarul metalic suprapus bocancului de piele. Acești papuci s-ar putea asorta cu ușurințâ unei ținute minimaliste în care să domine suprapunerea de layere si diferite materialități, detaliu care se regăsește și ghetele creeate de Alber Elbaz pentru colecția masculină a brandului Lanvin.

Pentru același sezon la renumita casă de modă Louis Vuitton încălțările pentru iarnă par să fie creeate numai din linii curbe, forme apropiate de natură. Tot aproape de natură și de pământ este și gama cromatică a papucilor. Cui nu i-ar plăcea o pereche de cizme Louis Vuitton?

Surpriză pentru ”fanii ” D&G, se pare că pentru sezonul rece creatorii de modă italieni au cam renunțat la paiete, ștrasuri sau alte briliante care ar fi făcut colecțiile să sclipească la propriu. Au apelat la diferite tehnici de invechire a materialelor din care s-au făcut ghetele. Mie cel puțin îmi plac destul de mult, se pot asorta cu o ținută mai vintage, dar cine te-ar crede că ai în picioare D&G ?

Sper că v-am format o idee curpinzătoare a ceea ce s-a purtat și se poartă în materie de încălțări de iarnă. Nimeni nu vă obligă să cumpărați asemenea branduri , eu doar vă prezentam tendințele, însă sunt sigur că există piese asemănătoare la prețuri acceptabile.

Tip: eu am văzut cel puțin în Stone Creek (Polus Center Cluj ), Zara și rareori Leonardo. Acum e momentul mai ales că sunt reduceri, așa că … la shopping de ghete, cizme, bocanci !

Va puteti uita desigur si la modele mai subtiri, fara blanite, care va vor fi de mare folos la primvara. Da, sunt in trenduri in continuare.

Angelo S.

3 comments:

  1. Stiu un cizmar in Cluj care face de cativa ani bocanci super faini la preturi accesibile. Unele modele sunt peste ce vedem noi aici...pe bune.
    ian

    ReplyDelete
  2. Mă bucur că te-ai semnat, nu se prea obișnuieste pe aici să semnezi când spui ceva. Ai putea să ne spui și nouă pontul acesta, eu cel puțin am ceva ideei în cap care uneori nu prea coincid cu ofertele de pe piață.

    ReplyDelete