Monday, September 5, 2011

Mult dorita ,, Asa NU ! "

Acum ceva vreme facusem cateva postari in care criticam la sange atentia care nu o acorda unele persoane aspectului lor exterior sau o prea acorda, transformand astfel aparitia lor, dintr-una interesanta intr-una spectaculoasa la modul ,, supa la plic ".

,, Supa la plic " sunt si tinutele de mai jos, cu atat mai mult cu cat persoana care isi face stylingul se preteaza a fi stilista si mai stiu eu cum... Anyway, decat sa povestim despre indivizii care chiar nu au legatura cu domeniul de fata, mai bine sa povestim despre persoanele care pretind ca au legatura, ba chiar mai mult, il prezinta ca fiind un talent nativ dar o dau in bara constant si high class.

Asadar, ce-ar fi sa avem toti cate-o dunga rosie pe buletin sau sa ne imbracam asa ? Mi-e egala dunga rosie cu tinuta asta. Dungi, buline, dungi ... stiu o ramura a societatii care se poate bucura de aparitia tinutei de genul in public, cei de la Circul Globus! Un cititor mi-a dat ideea asta si chiar a avut dreptate! Decat sa imi bat gura degeaba mai bine explicam si ce ar fi putut fi ok aici, ammmm... NIMIC ? First: fustita gogosar, out. Second: Sorry to dissapoint you, but you are not Vivenne Westwood, and you will never be ! Chiar nu poti sa faci o asa ,, supa " pe tine. Pe langa ca nu arata bine deloc, sunt si alese in asa mod incat dezavantajeaza catastrofal corpul.
Office ar fi fost camasa cu fusta cu buline dar cu totul alt croi, un sacou simplu negru si ciorapi negri.
Navy ar fi fost camasa + sacoul de fata, dar cu alt croi, mai cambrat pe talie, si o fusta pana in pamant bleu-marin sau o pereche de pantaloni tot bleu-marin dar evazati.
Acum stii ce se putea face si ce nu se putea.

O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot glittery !
Tu esti copacul sclipicios,
Ce ,,gustul" nu si-l pierde! too bad ! Aceeasi Marie dar cu alta palarie, sa zic asa. Cum poti sa iti cumperi, adica sa chiar dai banii, si sa primesti in schimb o pereche de manusi tricotate, fara degete, negre cu buline albe? Dar cum poti sa le si porti?
Hai sa zicem ca nu toata lumea se stie imbraca, insa exista persoane care se imbraca astfel incat sa arate tuturor ca sunt varza, de data asta Varza a la Cluj ! Nu poti pentru nimic in lume, sa combini atat de multe materialitati, paiete, tricot, musama, te mai miri ce...
Eu cred ca top-ul din paiete s-ar potrivi destul de bine cu o bluza mai larga pe nuante de turcoaz/verde smarald si nu cu o carpa alba legata in talie cu o curea argintie. Oricum, lungimea manecii lasa de dorit.
O, brad... kistchos.
Treaba cu para malaiata in gura lui Natafleata e cunoscuta, asa si aici, si la propriu si la figurat. Pentru cei care doresc sa stie, se ofera sa ajute cu sugestii. Tu doar casca-ti gura, ca vine para singura.
Ok, se poarta blocurile de culoare, insa cred ca se poarta minim trei culori, nu doua nuante de albastru si un roz ce se vrea fuxia.
Imprimeul nelipsit din tinuta si cizmele de miner fac totul sa te descurajeze daca vrei sa te apropii de un asa fizic cand sta conemplator pe-un balcon si il asteapta pe Harap Bunoc Alb sa-i cada sub nas. Honestly now, unde-i feminitatea ? Unde-s piesele vestimentare care avatajeaza unele parti si le ascund pe celelalte ? Unde-i chestia aia dirty care starneste interesul privitorilor ? Nicaieri ? Mmmda, mi-am dat seama ... este totul asa de fleoshc !
Probabil bluza albastra ar fi fost mai interesanta fara maneci, iar fustita aceea gen bandaj pentru slabit ar fi fost mult mai apreciata daca nu ar fi fost ridicata pana la buric, poate pana la sani, si combinata cu niste pantofi cu toc, purtati de o pereche de picioare epilate si de preferat bronzate.
12 perechi de ciorapi ? Nu ! Deloc, e mai bine. Less is more !
In incheiere mentionez ca trebuie totusi sa avem respect fata de cea mai veche meserie din lume si stilul care il adopta practicantele. Nu putem sa combinam o adevarata arta de marketing cu un curent contemporan.
Keep in mind, less is more !
Angelo S.

15 comments:

  1. ce inspaimantatoare sunt alea.:|

    ReplyDelete
  2. Partea cool e ca, nu sunt mai multe ci doar una singura. :))

    ReplyDelete
  3. Am primit acum un comment care l-am sters din greseala, suna cam asa : ,, Prea multa critica ofensiva, prea putina critica constructiva" si mai era o parte ceva in genul ,, postare din partea unui hater irelevant sau din partea unui designer/model sters "
    1. E vorba de esenta, daca e amuzant si ai inteles continutul, atunci asta e tot ce conteaza. Intreaga postare e un exemplu de ,, Asa NU ! " iar daca eram hater puteam sa pastrez chipul ranjit din fotografii fara sa-i dau cut.
    2. Nu m-am prezentat niciodata ca fiind designer sau model. Daca am facut 2-3 poze mai profesionite si cateva rochii, nu inseamna ca sunt designer/model.
    :-)

    ReplyDelete
  4. Ce esență e în articolul ăsta?
    Și să fim realiști, cum zici tu, cât de greu e să dai pe approve comment, nu pe delete. Să nu te obișnuiești doar cu oamenii care te ling in fund, acei 9-10 prieteni care te vor ridica în slăvi pentru două trei cuvinte mai noi, găsite in dexonline.. Nu de alta, doar că îți crește nivelul de narcisism prea mult și nu îți mai vedea adevărata valoare. Adică mno, am râs cu toții la articolele de pe siteul ala de fashion, la scrierile „Picior peste bucă„, unde tu credeai ca faci artă, iar eu râdeam în hohote la fiecare virgulă prost pusă și îmi chemam colegii să facem caterincă de Ilinca sau cum o chema..
    Nu te-ai prezentat asa? Eu zic să iei ceva de memorie, că doar cu asta te prezinti, nici macar salut nu zici inainte. Sfat prietenesc si matur : inainte sa critici si o lamaie, incearca sa te uiti la tine, iar apoi sa iti deschizi gurița.
    Kudos

    Acum, hai sa vedem, reusesti să dai click pe butonul bun sau sa-ti trimit ceva de papa, ca ești numa piele si os, hehe.

    ReplyDelete
  5. Dear Anonim R-tard,
    Ca sa fie o incheiere draguta intre mine si tine, te anunt ca urmatorul tau comment nu-l voi mai posta, pentru ca de obicei imi plac oamenii care se si prezinta, nu stau ascunsi dupa ,, eu port adidasi " ceea ce mi se pare dezgustator.
    ,, Picior peste picior " a fost un experiment interesant, iar mintea ta limtiata nu a inteles din nou, nimic, pentru ca din nou mintea ta limitata nu iti permite sa vezi decat niste desene negru pe alb sau alb pe negru care paradoxal sunt literele si cifrele pe care le cunoastem cu totii.
    Draga purtator de adidasi te felicit ca ai doar prieteni care te ling pe tine in fund, spre deosebire de tine, prietenii mei au curajul sa imi zica parerea verde in fata. Eu folosesc dexonline, im proud of that, tu il folosesti ? :))
    P.S. Salut pe cine vreau, cand vreau si cum vreau. Deal ?
    P.P.S. Eu zic sa-mi trimiti ceva de ,, papa " ca sigur ai, din moment ce ai complexe.
    Have a nice life !

    ReplyDelete
  6. Daca vroiam sa nu apara commentul ala niciodata pe site, nu faceam efortul de a-l rescrie din memorie si de a si raspunde pe desupra. Hai sa nu ne ascundem in fata unor nickname-uri emo-iste si sa ne asumam vestimentatia, nu vrei? Sau e prea mare jena? E de inteles si chiar m-as bucura sa te prinda intr-un final rusinea pentru faptul ca ai indraznit sa apari ca la circ in fata oamenilor care n-au platit bilet pentru asa ceva si ca ai reusit sa ii amuzi gratis. Scoteai si tu un leu de doi daca taiai bilet si sincer sa-ti zic, era o afacere mai buna decat sfaturi de fashion, pe care e evident ca nu esti capabila sa le oferi. O zi faina, Gloriuta! :*
    Semnat, EuPortColoana

    ReplyDelete
  7. Frateee...cine-i plictisitul asta care isi injura cititorii pe blog? Cat de prost educat/informat/diplomat tre sa fii?

    ReplyDelete
  8. Atata vreme cat exista posibilitatea ca tinutele sa fie scoase din context, gen outfit-uri pt pary-uri or else, mie imi suna a material fara fundament...cat despre umor prefer sa deschid un site cu bancuri despre ardeleni :)

    ReplyDelete
  9. Anonim 1.
    Angelo Salagean e plictisitul care isi " injura " cititorii pe blog. E foarte prost educat/informat/diplomat ! :))

    Anonim 2.
    De ce sa le scoti din context, Gloria ? E ok asa, reorienteaza-te spre bancuri sau comic books!

    ReplyDelete
  10. intr-adevar unele piese luate separat si combinate cu altele mai potrivite ar face ceva bestial. dar ce sa facem?..mai avem nevoie si de prostul gust pe seama caruia sa ne amuzam. dar aceste tinute sunt chiar TOO MUCH!

    ReplyDelete
  11. Ceva mai penibil nu cred ca poti gasi numai pe turzii=)))

    ReplyDelete
  12. Ceva mai penibil nu cred ca poti gasi numai pe turzii=)))

    ReplyDelete
  13. Cred ca in sfarsit suntem de-acord cu ceva Angelo:P Era si vremea sa o trezeasca cineva la realitate.
    "Imi place frumosul si apreciez bunul gust. Iar aceste doua calitati le surprind cel mai usor prin moda, prin hainele pe care oamenii aleg sa si le puna pe ei."

    Nu inteleg cum cineva de felul asta poate sa inceapa un proiect atat de complex de fashion.Asta e singurul motiv din care m-am retras din treaba asta de la inceput.
    Un articol ok.
    Ruxi

    ReplyDelete
  14. wtf? everyone can wear what he or she wants and its not ok to judge people on what they wear! who are you to judge others in public? the only embarrassing situation is when people wear clothes just to get other people to like them, like most of you, and that are the one's which i hate. let people be like they want to be, it's just your problem whether you like them or not. sadly fashion is not art any longer, it seems to me just like a boring, rude business, when i see posts just like yours. learn dealing with your one problems and dont comment about others.

    ReplyDelete