Tuesday, September 27, 2011

Prada - spring 2012

Mereu am fost fascinat de colectiile Prada, fie ele de femei sau de barbati. Tot timpul am crezut ca Miuccia seteaza trendurile cele mai importante in materie de moda de la Milano pentru tot globul, care vede moda drept o religie.
In fiecare sezon de vreo 3-4 ani pana in prezent, nu am incetat sa ma uimesc de sursele de inspiratie ale creatoarei de moda care le transpune in creatii vestimentare de cea mai inalta calitate si care sunt mereu pushing forward.
Pentru vara anului 2012 Miuccia Prada a folosit drept motiv de baza al inspiratiei masinile din anii 1950, masini care au aparut imprimate atat pe accesorii cat si pe tinute.
Barbatii au doua relatii semnificative in viata lor: femeile si masinile. Creatoarea le-a combinat si le-a plasat in anii de care vorbeam si anume 1950, o perioada in care moda nu era asa pronuntata insa exista o speranta puternica pentru viitor.
Daca pentru acum doua colectii culorile radiante si imprimeurile baroce au predominat atat catwalk-ul, atunci pentru vara viitoare se propune o paleta cromatica mult mai pala si texturi soft care emana o feminitate aparte.
La fel ca si pana acum sunt curios de campania de promovare a acestei colectii.
Angelo S.

1 comment:

  1. these pieces are looking good. i love prada's throwback to the 50's here.

    http://halfwhiteboy.blogspot.com/

    ReplyDelete