Friday, January 29, 2010

Haina face pe om ... sau nu ?

O idee noua, nu ca nu ar fi existat pana in acest moment insa cateva randuri care mi-au ramas in minte dintr-o carte ar ajuta cat de putin pentru ca sa ne "lustruim" stilul. ,, Haina face pe om " sau ,, nu haina face pe om " ambele citate sunt destul de discutabile, in orice caz haina trebuie aleasa sau creata astfel incat sa puna in valoare anumite calitati ale omului. Oricine poate copia exact vestimentatia aparuta intr-o revista fara ca sa il faca elegant. Eu cred ca eleganta se obtine dintr-o combinatie perfecta intre haine, locul si personalitatea celui care o poarta. Trebuie sa ai un simt care sa te faca sa porti o camasa sau o rochie, dupa caz, de doi bani si sa stea pe tine ca si cand ai fi cheltuit o groaza de bani pentru a arata placut. Un aforism care l-am retinut ,, mai bine mai putin si mai simplu decat mult prea incarcat si asemeni unui pom de Craciun ".
Nimeni nu ar trebui sa se imbrace din cauza cuiva, sau si mai mult pentru a face in ciuda unei persoane, trebuie data dovada de tact. Pentru a fi elegant, cred eu, nu trebuie sa te intereseze pretul cheltuit sau numaru hainelor pe care le ai in dulap, mai bine doua camasi cu o croiala si calitate mai buna decat zece tricouri uzate si cinci flanele scamosate. Cateva piese noi bine alese, armonizate cu cele din dulap astfel incat sa nu se demodeze ar ajuta foarte mult ca pe viitor sa nu schimbi stilul si sa nu cheltui din nou sume substantiale pentru a avea ultimul trend.
O persoana cu gust nu poarta culori tipatoare sau croieli neadcvate, aplica legile esteticii. Next ... am facut in cadru postarii o rubrica ce trebuie trecuta in revista, Asa NU/Asa DA.


Asa NU !!!



Asa DA !!!



Asa NU !!!



Asa DA !!!



Asa NU !!!



Asa DA !!!




Asa NU !!!




Asa DA !!!

No comments:

Post a Comment