Sunday, January 31, 2010

Fall 2010 men Burberry

E deja ora 13:26 si nu mi-a venit nici o idee geniala pentru mirificul ... meu blog, asa ca voi continua cu prezentarile pentru barbati pentru iarna lui 2010. Fiind prima postare despre Burberry Prorsum voi continua traditia cu cateva date despre renumitul brand.
Cred ca toata lumea stie ca Burberry este o casa de moda din Anglia. Imprimeul in carouri este cel mai cunoscut si simultan cel mai copiat din intreaga lume. Am adaugat mai jos o fotografie cu o mostra din acel model de carouri.
Regina Elisabeta II a rasplatit efortul casei de moda cu o medalie in anul 1955, prima din cele doua. Astazi emblema brandului sunt gentile cu imprimeul in careouri si parfumurile exclusiviste. Burberry a fost fondat in 1856, cand Thomas Burberry in varsta de 21 de ani, un incepator in negustoria textilelor si-a deschis un butic in Hampshire, Anglia. In 1870 afacerea sa stabilit si a inceput sa prinda radacini prin concentrarea asupra dezvoltarii tinutelor de strada. Apoi in 1880 a inventat materialul rezistent la apa. Logoul brandului ce presupune un calaret a fost conceput in anul 1904, tot atunci adaugand cuvantul latin ,, Prorsum" avand intelesul de inaintari si a fost inregistrat ca si marca comerciala.
Primul om care ajunge la Polul Sud a fost imbracat de catre Thomas in 1911 de asemenea si

Ernest Shackleton omul care a condus o expeditie prin traversarea Antarcticii in 1914 tot de faimosul designer a fost imbracat. Tot in anul 1914, Burberry a fost numit de cate oficiul pentru razboi designerul uniformelor pentru ofiteri.

Acum noul designer de la cea mai luxoasa casa de moda din Anglia este Christopher Bailey. S-a nascut in 1971 si a absolvit cursul de Fashion Design la Universitatea Westminster in 1990. Inainte de a ajunge designer pentru linia de femei Gucci, s-a mutat la New York si a lucrat pentru Donna Karan. Christopher a fost designerul anului 2005 in Anglia, din momentul in care a ajuns in creatorul brandului, Burberry a castigat 167 milioane de dolari profit.

Acestea fiind spuse ascensiunea casei de moda englezesti a fost una lenta dar sigura. Timp de 154 de ani arta croitoriei si mai apoi a designului nu a murit pe parcurs ci sa extins si sa impus pe piata de specialitate

Mai departe am sa postez cateva imagini de la ultima prezentare Burberry Prorsum pentru iarna viitoare.

2 comments:

  1. me likes (: esti printre putinele bloguri pe care vad sa se scrie moda in romana. congrats. :D

    ReplyDelete
  2. thank you so much, my dear!
    and i WISH I didn´t had to translate most of your interesting posts :)

    cause you really do a great job.

    keep on, too!
    have a nice week,
    diana

    ReplyDelete