Saturday, June 26, 2010

Calvin Klein spring 2011

Prins intre clasicele tipare si pofta de a tinde spre un look mai nou, Italo Zucchelli a creat o colectie pentru primavara anului 2011 cu totul si cu totul catastrofala. Eu fiind obisnuit cu monocromia in ceea ce priveste tinutele Calvin Klein, de data aceasta am fost socat de gama larga de culori pe care a aleso creatorul. Parca nu erau de ajuns culorile adaugate, a mai folosit si tipare incomode, iar la rubrica tesaturi, sunt pur si simplu neimpresionante.
Am inteles de ceva timp ca amesteca stilul putin sport al casei cu croieli simple pe materiale inovatoare, dar in colectia recent prezentata la Milano am simtit mai putin ca fiind o sinteza a acestor elemente si mai mult o ciocnire brutala dintre culturi.
Singura tinuta care arata bine este costumul de culoarea nisipului.
In rest toata colectia s-a cuprins undeva intre penibil si imposibil, cum ar fi bluzele taiate la mijlocul lungimii lasand impresia ca fiind hainele purtate de Hulk dupa ce a suferit transformarea fizica, devenind creatura aceea verde a carei haine sunt neincapatoare si se rup, iar mai tarziu revine la forma umana in aceleasi piese vestimentare. La categoria penibil se mai afla si costumul creeat din tesatura lucioasa combinat cu adidasi sport al caror model este invechit. Costumul turcoaz care l-a combinat cu o bluza maro imi aminteste de una dintre tinutele de la Gucci pentru primavara anului 2009 ... straniu.
Tenta mai sport a putut fi remarcata si prin dungile verticale si orizontale care dadeau impresia ca bluza si pantalonii sunt o singura piesa, imaginatie medie dar de prost gust.
A fost mai mult decat clar ca aceaste tinute sunt mai putin sofisticate decat de obicei.

Angelo S.

No comments:

Post a Comment