Tuesday, June 29, 2010

Prada spring 2011


Colectia prezentata la Milano a avut loc intr-o hala, podiumul fiind construit intr-un oarecare stil minimalist cu stalpi din beton, iar podeaua si plafonul au fost din grilaje uriase de metal vopsite alb in spatele carora erau plasate neoane. Acest design a dat senzatia crearii unui spatiu restrans asemeni unei cutii luminoase sau a unei incaperi industriale, care seamana destul de bine cu o parcare subterana a unui zgarie nori.
Dupa ce lumina a explodat din neoane showul a inceput cu un costum albastru simplu si o camasa alba combinata cu o cravata ce tin de tinuta business a unui barbat.
In timp ce manechinele prezentau ultima colectie Prada, Miuccia explica in backstage ca ea a vrut sa fie totul cat mai simplu de la materialele alese pana la silueta care o construieste prin piesele vestimentare. De la crearea anumitor tinute din bumbac a ajuns la ideea de baza a acestei colectii, aceasta fiind tinutele de munca ( uniforma postasului, marinarului, etc. ) a folosit denimul la o piesa inspirata din hainele de spital care era asezata peste o camasa si o cravata din aceeasi tesatura. Gama cromatica a fost foarte diversificata, multe variante de albastru si bleu-marin, culori vii precum portocaliu, galben, verde, roz si turcoaz au fost folosite in tinutele propuse pentru primavara anului 2011.
In acest sezon pantofii au luat in greutate, avand talpi super groase realizate din suprapunerea de diferite materiale.
La fel ca oricare alta prezentare din acest sezon sunt piese din colectie care imi plac, dar sunt si altele care ma dezgusta.
Later,
Angelo S.

No comments:

Post a Comment