Thursday, June 10, 2010

A doua zi RFW II

Daca prima jumatate a postarii din a doua zi a festivalului de moda a fost cam scurta, atunci a doua va fi un jurnal interminabil. Pe caldura insuportabila din Iasi si mai ales din Sala Sporturilor a trebuit sa rezist 3 ore si inca cateva minute. Cred ca a fost un test de rezistenta pentru toti cei din lumea modei care, nu stiu cati dintre ei au fost supusi la asemenea conditii vreodata. Trecand peste acest fapt, odata ajuns la sala am surprinso pe Andreea Raicu la hair-styling am facut cateva fotografii, fara ca sa stiu ca va fi " mireasa " Irinei Schrotter. Am mai facut cateva ture in back stage fara ca sa surprind ceva impresionant si m-am indreptat spre loja in care aveam locul. Dupa o asa primire calduroasa suprizele au fost pe masura organizarii. Dar cum nici o padure nu are uscaciuni la fel si colectiile prezentate nu au fost toate pe gustul meu cel putin... Festivalul de moda de la Iasi a fost deschis in premiera de catre linia de barbati a creatoarei Irina Schrotter desenata exclusiv de Razvan Ciobanu.
Sursa de inspiratie a colectiei este “moda strazii”, acel streetwear prezent in toate creatiile designerilor de renume. De asemenea, tinutele sunt realizate in stil deconstructivist, fiecare piesa putand fi purtata in combinatie cu oricare alt element al colectiei, ele fiind gandite special pentru a putea fi mixate.
Elementul inovativ al colectiei il reprezinta sacourile din materiale paietate, taiate pe tipar de smoking, care sunt purtate cu pulovere de lana, acestea din urma fiind puse peste jacheta de smoking. Prezentarea a fost deschisa si inchisa de catre renumitul manechin Bogdan Vladau. Dupa Irina Men mi-a mai placut si Alina Latan. Nu a facut ceva impresionant comparativ cu ziua de azi ( ziua III ) dar cateva detalii au fost dragute. Rochita urmatoare e foarte vaporoasa si draguta insa acele medalioane mici de pe piept contrastate cu bejul rochiei imi da senzatia ca duce undeva spre Prada, in schimb imi plac enorm jachetele baietilor cu un aer military, insa mai putin insa combinate cu acea esarfa.


Good ideea Alina !O alta colectie la fel de chic si draguta a apartinut Alinei Botea care a folosit o gama cromatica medie ( rosu, corai, unde si unde crem, negru profund sau cate putin, galben mustar ) acestea aplicate pe materiale vaporoase si tipare care duc undeva spre halatul de baie si combinezonul. Designerul a incercat sa propuna un stil mult mai relaxant si cat se poate de casual pe acest tip de materiale cu accentul pe relaxare.

Una dintre preferatele mele prezentari de la RFW a fost cea a lui George Hojbota. Designerul si-a impartit colectia in doua, prima jumatate manechinele au purtat pe langa hainele tipice designerului ( cu croiuri care accentueaza parti neasteptate ale corpului ) si cuburi negre lucioase pe cap, iar a doua jumatate a fost marcata de o trecere brusca si socanta de la masculin la feminin ( am uitat sa mentionez ca prima jumatate au fost modele masculine ). Aceasta trece facuta pe un fundal muzical destul de ciudat cu sunete care pareau a fii inregistrarile unor spirite care inca sunt in lumea celor vii, a fost foarte interesanta. Ultimii doi manechini masculini au ramas pe podium cand o domnisoara de asemenea cu un cub pe cap si-a facut aparitia goala pusca ascunzandu-si partile corpului doar cu mainile pentru cateva secunde. Aceasta aparitie cred ca a fost punctul culminant al serii, inainte de show-ul Irinei Schrotter. Dupa ce a facut cateva miscari in costumul evei cu fata catre camerele de filmat, barbatii ramasi in lateralele ei au intorso cu spatele si au imbracato cu un mantou negru, nu inainte de a-i scoate cubul de pe cap. Astfel trecerea de la masculin la feminin a fost facuta, iar mai apoi au urmat modelele feminine care au prezentat paltoane si mantouri cu volumetrii uneori prea exagerate pe umeri. Pe finalul colectiei, revenirea la umerii supradimensionati a fost de bun augur, dat fiind ca avantul initial a fost temperat, iar decupajele si pliurile frontale nu au facut altceva decat sa spuna in cele din urma ceea ce ar fi trebuit de la inceput.

No comments:

Post a Comment