Thursday, February 11, 2010

Alexander McQueen part I

Determinat de evenimentul ce a avut loc in aceasta dimineata la o adresa din Londra, m-am gandit sa fac o postare noua pe tema McQueen. Incep cu datele biografice, prima parte.
Cel mai mic dintre cei sase frati McQueen, s-a nascut pe 17 Martie 1969 dintr-un tata taximetrist. Alexander a inceput sa faca rochii pentru cele trei surori mai mari ale lui, anuntandu-si intentia astfel de a deveni designer vestimentar.
Dupa ce a terminat scoala Rokeby la varsta de 16 ani, incepand de la un nivel foarte jos ca si ucenic pe langa diferite case se moda, a ajuns la un nivel cand ii avea ca si clienti pe Mihail Gorbaciov si Printul Charles. La varsta de 20 de ani si-a petrecut o perioada de timp lucrand pentru Koji Tatsuno, inainte de a se muta la Milano si de a lucra pentru Romeo Gigli. Dupa perioada petrecuta in Italia, s-a intors la Londra in 1994 si a aplicat la cea mai prestigioasa facultate de moda din Londra, Central Saint Martins scoala de moda si design, pentru a lucra ca si tutore de confectioner de sabloane. Avand in vedere impresionantul portofoliu, a fost convins de catre seful cursurilor de master sa se inscrie in facultate ca si student. El a primit diploma de master in moda si faimoasa lui colectie de sfarsit a fost cumparata in intregime de catre cunoscuta stilista Isabella Blow, cea care se zice ca a facut presiuni asupra designerului sa isi schimbe numele din Lee in Alexander inainte de a-si lansa cariera in moda, fiind ajutat de aceasta.
In continuare am sa adaug cateva prezentari in ordinea in care le-am gasit, insa nu in ordine cronologica. Colajele din fotografii sunt realizate de redactorii revistei L'Officiel. Astfel ...
Fall 2002 pret a porter
Spring 2003 pret a porter Fall 2003 pret a porter

Spring 2004 pret a porter

Spring 2005 pret a porter

No comments:

Post a Comment